Startsida - Zelmaas kennel
Välkommen till Zelmaas kennel - strävhårig tax för jakt, utställning och sällskap

Jag heter Kerstin Norberg, bor på Lidingö och min ambition med kenneln är att föda upp vackra, trevliga och friska familjehundar som är användbara till drev, gryt och spår.
Vanligtvis brukar jag ta en eller två kullar per år. Valparna blir väl socialt tränade genom möten med alla vardagens företeelser. Det gör dem väl rustade när de kommer till sina nya ägare.



Läs mer »

Aktuellt
  Bokslut för 2023 | 2023-12-31 Tid: 08:50
Det är nyårsafton, ännu ett år har förflutit, och det är dags att blicka bakåt. 2023 blev ett år där jag för en gångs skull inte hade någon valpkull, utan jag ägnade mig i stället åt att försöka få ordning på Qnata, som jag behöll från Märtas kull hösten innan.
Några av mina tidigare uppfödningar har under året gått ur tiden: Alma, Argus, Bixi, Blixtra, Douglas, Emma, Yassir, Zazza och Älla-Bella.
I början av året fixade Lurifax sin tredje etta på drevprov och blev jaktchampion. Ossie och Nakota, som sedan tidigare var spårchampions, blev nu även utställningschampions, och Nikolaj spårchampion. Brorsan Nestor fick tre ck och kan förhoppningsvis fixa spårprovet nästa år och bli utställningschampion. Från P2-kullen fick Paloma och Pamina ck och den senare fixade även godkänt anlagsprov spår, liksom Pandora. Och i i Q2-kullen blev det stora framgångar för Qanalje, Qluring, Queen och Qnata med flera ck, BIR och BIM.
Moltas gjorde som mamma Gaia året innan och vann Dreverkampen på spår, och Ossie deltog på Spår-SM, där det dock inte gick lika bra som vanligt. BIZ 2023, mitt poängpris till den uppfödning (ej i min ägo) som skrapat ihop mest poäng under året, delas den här gången mellan Ossie och Nikolaj. På bilden visar Jizza och Qnata upp några av de prisrosetter de själva erövrat under året.
Tack alla ni som jobbar med era hundar! Nu tar vi nya tag inför 2024 och jag hoppas att vi kan ses på utställningar och spårprov framöver. Och samtidigt ber jag att få önska alla ägare till Zelmaashundar och andra taxvänner ett riktigt gott nytt år.


« Tillbaka